Република България

Българска Асоциация на Малките и Средни Предприятия

 • Старт на Годишните награди за отговорен бизнес 2022 – първия и най-престижен конкурс за компании с кауза

  Старт на Годишните награди за отговорен бизнес 2022 – първия и най-престижен конкурс за компании с кауза

  Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) стартира набирането на кандидатури за Годишните награди за отговорен бизнес 2022. Под мотото "Дай добър пример" 20-ото издание на конкурса за корпоративна социална отговорност (КСО), устойчиво развитие и многообразие ще отличи успешни инициативи в подкрепа на хората, обществото и природата, осъществени през 2022 г.

  Целта на БФБЛ e да насърчи добрите практики за социална отговорност и да популяризира корпоративните програми с най-голямо въздействие. Чрез участието си в конкурса компаниите имат възможност да споделят своите ефективни и вдъхновяващи КСО програми, да получат заслужено признание за усилията си и да утвърдят репутацията си на желан работодател, посочват организаторите.

  Годишните награди за отговорен бизнес на БФБЛ ще отличат обществените ангажименти на компаниите в седем категории: "Инвеститор в обществото", "Инвеститор в знанието", "Инвеститор в околната среда", "Инвеститор в човешкия капитал", "Маркетинг, свързан с кауза", "Най-добра социална политика на малко или средно предприятие" и "Многообразие на работното място".

  Всички подадени проекти се състезават и за специалната награда Еngage за принос на служителите към определена кауза или социалнозначима инициатива на компанията.

  Конкурсът е отворен за всички бизнеси от всички браншове. Членството в БФБЛ не е задължително. Те могат да се самономинират или да бъдат номинирани от партньори от неправителствения сектор, ПР агенции, агенции за подбор на персонал и др. до 15 януари 2023 г.

  Източник: https://industryinfo.bg/  БФБЛ; Снимка: Dreamstime